24HCD : : 24 Hour Comics Day


Op 2 oktober 2010 wordt wereldwijd de jaarlijkse 24 Hour Comics Day georganiseerd. Die dag ondernemen duizenden striptekenaars een poging om een strip van 24 pagina's op 24 uur te voltooien.

Meestal ligt de organisatie van zo'n dag in handen van een stripwinkel, zoals in Amsterdam, waar stripwinkel Lambiek dit jaar meer dan 30 tekenaars ontvangt. In België scheen niemand het initiatief te nemen, dus deed ik dat zelf. De Belgische sessie van 2010 grijpt daarom plaats in de Lindeboomstraat 9, Antwerpen. Alvast 10 tekenaars hebben zich aangemeld, maar er is nog plaats. Plaats een reactie als je wil deelnemen.

De kandidaten worden verwacht vanaf half tien 's morgens, zodat ze om 10 uur, het officiële uur van aanvang, kunnen beginnen. Ze tekenen door tot 10 uur de volgende ochtend. Er wordt voor voedsel en drank gezorgd en wie door slaap overmand wordt kan ter plekke een uil vangen. (Er is een hospitaal vlakbij ;P )

Tekenaars die de uitdaging aangaan moeten dus enkel hun eigen papier, tekengerief en tandenborstel meebrengen.

Op dit gelegenheidsblog brengen we verslag uit van de actie, zodat iedereen vanop z'n computer de gebeurtenissen en vorderingen kan volgen. Supporteren wordt op prijs gesteld.

2 opmerkingen: